Hollolan Ratsastajat ry vuosikokous 2024

Hollolan Ratsastajat ry vuosikokous järjestetään 24.3.2024 Cafe Minellissa klo 12:30, Vieterikatu 2 Lahti

Ilmoittautumiset viimeistään 22.3.2024 sähköpostilla osoitteeseen jasensihteeri @ hollolanratsastajat.fi. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä mikäli haluat osallistua etäyhteydellä.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Esityslista
VUOSIKOKOUS

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirja tarkastajaa ja ääntenlaskijat
 3. Todetaan läsnäolijat ja äänioikeutetut jäsenet
 4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 5. Käsitellään ilmoitusasiat
 6. Esitellään vuosikertomus
 7. Esitellään tilit ja tilintarkastajien antama lausunto
 8. Vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille
 9. Päätetään liittymis- ja jäsenmaksun sekä kannattajajäsenmaksun suuruudesta
 10. Päätetään hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden palkkioiden suuruudesta
 11. Käsitellään toimintasuunnitelma seuraavalle vuodelle
 12. Käsitellään talousarvioehdotus seuraavalle vuodelle
 13. Päätetään hallituksen varsinaisten- ja varajäsenten lukumäärästä seuraavalle kaudelle.
 14. Valitaan hallituksen puheenjohtaja seuraavaksi vuodeksi
 15. Valitaan hallituksenvarsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle sekä varajäsenet
 16. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö seuraavan vuoden tilejä ja hallintoa tarkastamaan
 17. Päätetään muista hallituksen ja jäsenten esittämistä asioista ottaen huomioon näiden sääntöjen ja yhdistyslain määräykset. Uuden hallituksen toiminta alkaa kuukauden kuluttua vuosikokouksen jälkeen.

Tervetuloa!

Seurakilpailut 31.3.-1.4. ja retki Hevoset-messuille

Seurakilpailut

Hollolan Ratsastajat yhteistyössä Jokimaan ratsastajien kanssa järjestävät seuratason koulu- ja esteratsastuskilpailut 31.3.-1.4. Koulutuskeskus Salpauksen maneesilla, Jokimaalla.

Kilpailukutsut on julkaistu Kipaan ja ilmoittautuminen on käynnissä.

Retki Hevoset-messuille

Hollolan Ratsastajat ja Jokimaan Ratsastajat järjestävät kuljetuksen Tampereelle Hevoset-messuille lauantaina 6.4.

Lähtö noin klo 7 Jokimaalta ja paluulähtö Tampereelta klo 18. Ajat vielä tarkentuvat myöhemmin.

Ikäraja matkalle on 10 vuotta, jos lähdet reissuun ilman omaa huoltajaa. Seuran puolesta paikalla on kaksi aikuista, joihin saa yhteyden koko reissun ajan, mutta lapset ovat reissun ajan vanhempiensa vastuulla ja huolehtivat esim ruokailuista itsenäisesti.

Jokainen reissuun lähtijä ostaa itse messulipun portilta tai ennakkoon. 

Hollolan Ratsastajat ja Jokimaan ratsastajat- seurojen jäsenille bussimatka on maksuton. Bussikuljetus on ensisijaisesti seuralaisille, kysy myös paikkaa muille hintaan 20€. 

Ilmoittautuminen 2.4. mennessä sähköpostiin: jokimaanratsastajat@gmail.com. Ilmoittautumiseen: lähtijän nimi, seura ja puhelinnumero, sekä alle 18-vuotiaalle ilman omaa huoltajaa mukaan lähtevälle huoltajan nimi ja puhelinnumero.

Oheisliikuntaa seuran jäsenille

Hollolan Ratsastajat & Okeroisten ratsastajat järjestävät yhdessä oheisliikuntaa jäsenilleen kevään 2023 ajan. Oheisliikuntaa järjestetään sunnuntaisin 12.2. alkaen Zenana Hollolan tiloissa klo 19.15-20.15.

Tarjolla on monipuolista jokaiselle ratsastajalle sopivaa oheisliikuntaa, mm. kehonhuoltoa ja circuitia, huomioiden ratsastajien erityistarpeet. Vetäjänä liikuntaneuvoja ja personal trainer Heidi Lindeman.

Hinnat (HoR & OkRa jäsenille):

 • Kevätkausi 60€
 • 5 kerran kortti 35€

Ilmoittautuminen ja maksuohjeet sähköpostitse jaana.kapanen @ hotmail.com (yhdistä osoite). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kumman seuran jäsen olet. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautujaa. Etusijalla ovat Hollolan ratsastajien ja Okeroisten ratsastajien jäsenet, muut ratsastajat voivat kysyä paikkoja sähköpostitse.

Osoite: Zenana Hollola, Tarmontie 5 15860 Hollola

Huom! Olethan paikalla ajoissa, tunti alkaa heti kun edellinen ryhmä lopettaa.

Oheisliikunta järjestetään säännöllisesti joka sunnuntai, poikkeuksena seuraavat päivät: 19.3. (kilpailut Jokimaalla) ja 9.4. (Pääsiäispäivä). Kevään viimeinen oheisliikunta järjestetään 30.4.2023.

Seuratason kilpailut 18.-19.3.

Hollolan Ratsastajat järjestää 18.-19.3.2023 seuratason ratsastuskilpailut Koulutuskeskus Salpauksen maneesissa.

18.3. Esteratsastus

Luokat: 50cm, 60cm, 70cm, 80cm, 90cm, 100cm ja 110cm

Ilmoittautumiset esteratsastuskilpailuihin kipa.ratsastus.fi

19.3. Kouluratsastus

Luokat:

 • Helppo C (Aikuisohjelma 2022)
 • Helppo B:1 2022 (a. avoin kaikille b. avoin suomenhevosille)
 • A-merkin kouluohjelma 2022
 • Vaativa B (MB Special 2022)
 • Pararatsastusluokka (Tutustumisohjelma A 2022)

Ilmoittautumiset kouluratsastuskilpailuihin kipa.ratsastus.fi

Ilmoittautumiset pararatsastusluokkiin kipa.ratsastus.fi

 • Ilmoittautumismaksu / luokka: 13€
 • Lähtömaksu / luokka: Hollolan Ratsastajien jäsenille 5€, muiden seurojen edustajat 10€

Tervetuloa kilpailemaan!

Valmennustuki 2023

Aiempina vuosina seuran jäsenille maksettujen korvausten tilalle hallitus on ottanut 2023 käyttöön valmennustuen. Seuran jäsenenä sinun on mahdollista anoa valmennustukea takautuvasti vuoden 2023 lopussa kuitteja vastaan.

Hallitus pyytää lähettämään 17.12. mennessä kuitit sekä listan (pvm / valmentajan nimi) valmennuksista jäsensihteerin sähköpostiosoitteeseen jasensihteeri@hollolanratsastajat.fi.

Valmennustuen myöntämisen ehdot:

 • Sinulla on voimassa oleva Hollolan Ratsastajien jäsenyys
 • Sinulla on esittää kuitit valmennuksista (maksutosite ei ole riittävä)
 • Tukea maksetaan valmennuksista (koulu, este, kenttä, valjakko, ohjasajo). Ratsastuskoulutunnit eivät kuulu tuen piiriin

Valmennustukeen varattu raha tullaan jakamaan tasapuolisesti hakijoiden ja valmennuskertojen mukaan. Valmennustukea tullaan maksamaan takautuvasti vuoden 2023 lopussa sen hetkisen taloustilanteen sallimissa määrin.

Vuosi 2023 on pian täällä

Vuosi 2022 on loppumaisillaan. Hollolan ratsastajat pitivät syyskokouksen 20.11., jossa valittiin mm. uusi hallitus kaudelle 2023. Ensi vuoden suunnitelmissa on järjestää kevät kaudella hallikilpailut koulu- ja esteratsastuksessa, sekä jo perinteeksi muodostuneet kesäkilpailut Toukolassa molemmissa lajeissa. Lisäksi suunnitteilla on hevosten Match Show ja keppihevoskilpailut.

Seura ottaa kaudelle 2023 uutena käyttöön valmennustuen. Tarkoituksena on tukea jäsentensä
valmentautumista kaudella 2023. Valmennustukea tullaan maksamaan takautuvasti vuoden 2023 lopussa sen hetkisen
taloustilanteen sallimissa määrin.

Tässä tärkeää tietoa vuoden vaihtuessa.

Kilpailuluvat kaudelle 2023

Jos vaihdat vuodenvaihteessa seuraa, muista ilmoittaa tästä seurasi jäsensihteerille. Kilpailulupa tulee lunastaa uuden seuran nimissä. Jotta voit ostaa kilpailuluvan, tulee jäsenmaksun olla maksettuna. Jäsenmaksu hoituu helposti Jäsenhuoneen kautta oma.ratsastus.fi, jonka kautta maksu päivittyy muutaman minuutin viiveellä Kipaan ja kilpailulupa on heti ostettavissa. Lisää tietoa Jäsenhuoneesta löytyy sivulta https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenhuone/ . Mikäli odotat, että kotiin saapuu perinteinen paperinen jäsenlasku, sen maksu kirjautuu KIPAan useamman arkipäivän viiveellä.

Hevosten vuosimaksut kaudelle 2023

Hevosten vuosimaksut ovat maksettavissa heti vuodenvaihteen jälkeen. Maksu on edelleen 40 euroa.

Pitopaikkatunnus

Pitopaikkatunnus perustuu lakiin eläinten tunnistamisesta ja rekisteröinnistä (1069/2021), joka on astunut voimaan 1.1.2022. Pitopaikkojen kirjanpitoa koskevan vaatimuksen tarkoituksena on varmistaa eläinten jäljitettävyys mahdollisissa eläintautitilanteissa. Pitopaikkatunnus on FI-alkuinen ja sisältää 12 numeroa esim. FI123456789012. Pitopaikkatieto täytyy säilyttää 3 vuoden ajan ja esittää tarvittaessa pyynnöstä viranomaiselle.

 Pitopaikkatunnus muuttuu pakolliseksi tiedoksi kilpailukutsuun ja ilmoittautumislomakkeeseen. Mikäli kilpailunjärjestäjä tarjoaa majoitusta hevosille, tulee kutsuun merkitä pitopaikkatunnus. Pitopaikkatunnuksen saa sähköisesti ja lisää tietoa löytyy sivulta https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/pitopaikkarekisteri-majoitusta-tarjoaville-kilpailunjarjestajille/

 Ilmoittautumislomakkeessa täytetään sen tallin pitopaikkatunnus, josta hevonen/poni lähtee sekä mihin palaa kilpailun jälkeen. Selvitä ajoissa oman tallisi pitopaikkatunnus. Jos siirryt kilpailusta toiseen talliin, selvitä kyseisen tallin pitopaikkatunnus. Lisätietoja
www.ratsastus.fi

Vuositiedote 2022

Nyt on hyvä aika liittyä seuraan!🤩

 

 

Vuonna 2022 seura tulee korvaamaan jäsenilleen hakemusten perusteella alue tai kansallisen kilpailuluvan, niille ratsastajille joilla on olemassa kvaalit ja tavoitteena kilpailla kaudella 2022. Jokainen maksaa luvan itse, minkä jälkeen jäsenen tulee tehdä kirjallinen anomus hallitukselle korvauksen saadakseen. Anomuksesta tulee käydä ilmi edellisen vuoden startit, sekä alue ja kansallisiin luokkiin vaadittavat kvaalit. Jos kansallisen kisaluvan hakijalla ei ole hakuhetkellä tarvittavia kvaaleja, maksetaan hänen kansallisesta luvastaan alueluvan suuruinen osuus. Hakemuksessa tulee esittää myös hevoset, joilla hakija aikoo tulevalla kaudella kilpailla, sekä kuitti / kuvakaappaus suoritetusta lupamaksusta. Hakemukset tulee lähettää osoitteeseen jasensihteeri@hollolanratsastajat.fi.

 

Vuoden 2021 kulukorvaukset maksetaan palkintoina alue-, sekä kansallisten kisojen rancking pisteiden mukaan, eikä niitä tarvitse anoa. Vuodelta 2022 ei enää makseta kulukorvauksia.

Mutta kauden 2022 lopussa tullaan palkitsemaan parhaiten kilpailuissa menestyneitä ratsukoita sen hetkisen taloustilanteen sallimissa määrin.

 

Keväälle 2022 on suunnitteille Simo ratsastussimulaattorin kutsuminen Hollolaan ja seura tulee maksamaan osan Simon palkasta. Tästä lisää myöhemmin.

 

Kaudella 2022 seura järjestään Toukolan tilalla yhdet seuratason, sekä mahdollisesti myös yhdet aluetason koulukilpailut. Olemme alustavasti keskustelleet R-tallin kanssa kilpailuiden verryttelyjen järjestämisestä heidän kentällään. Olemme hyvin innoissamme tästä uudesta mahdollisuudesta ja yhteistyöstä. R-talli sijaitsee Toukolan naapurissa ja ratsastuskentät ovat hyvin lähellä toisiaan”  🥳

 

Seura maksaa myös edelleen jäsentensä toimihenkilökoulutukset.

 

Suunnitteilla myös avustusta maneesi käynteihin! (Ideoita otetaan vastaan 😉)

 

Kuva: Marika Puro

Toimihenkilökoulutukset

Haluaisitko toimia stewardina tai opetella käyttämään Equipea kunnolla? Hollolan Ratsastajat haluavat kannustaa jäseniään käymään erilaisissa toimihenkilökoulutuksissa. Seuralla on mahdollisuus kustantaa jäsentensä toimihenkilökoulutukset, joten jos sinulla on joku toimihenkiläkoulutus mielessä, laita viestiä jasensihteeri@hollolanratsastajat.fi

Kulukorvaukset 2020

Hollolan ratsastajat ry on maksanut vuosittain seuran edustajille kilpailuista aiheutuvia kulukorvauksia ja maksaa myös kaudelta 2020. Kulukorvaukset on pääosin maksettu kilpailumenestyksen perusteella Suomen Ra

tsastajainliiton ranking-pisteiden mukaisesti.
Ranking-pisteet näkyvät Kipassa lajeittain aluetasosta ylöspäin. Näille ratsastajille lähetetään emailia myöhemmin kulukorvauksista, jossa on tarkempi selvitys, kuinka toimia.
Hollolan ratsastajien hallitus pyytää jäseniä, jotka ovat kilpailleet sauratasolla, tekemään selvityksen näistä kilpailuista.
Korvaukset maksetaan seuratason kilpailussa sijoittuneille, eli selvitykseen riittää vain ne kilpailut, joissa ratsastaja on sijoittunut. Selvityksestä on hyvä tulla ilmi kilpailupaikat ja sijoitukset kyseisistä kilpailuista, sekä niistä aiheutuneet kul

ut. Selvitykset pyydetään toimittamaan emaililla osoitteeseen jasensihteeri@hollolanratsastajat.fi 31.1.2021 mennessä.

 

Kuva: Kerli Hintsalu